Підтримати нас

На Землі критично знизився коефіцієнт народжуваності: вчені

Автор статті
16 березня 2021 06:38
956
Поширити:

Людське населення земної кулі стрімко скорочується, малят народжується дедалі менше, а кількість людей поважного віку, навпаки, збільшується.

Такі вражаючі дані, які отримали сучасні дослідники-демографи. Вони стверджують, що за останні півстоліття коефіцієнт народжуваності вже впав більш ніж на п'ятдесят відсотків, і ця тенденція буде тільки підсилюватися.

Так, торік у США була зафіксована найнижча народжуваність за всю історію. Стверджується, що призвели до цього практично повна відсутність імміграції та економічні наслідки, пов'язані з "коронавірусними" карантинними заходами.

Також найнижчий коефіцієнт народжуваності спостерігався в Південній Кореї.

Водночас Китай, який колись славився колосальними людськими ресурсами, зараз має у своєму розпорядженні 17 відсотків населення людей пенсійного віку, тоді як у сімдесятому році таких китайців було всього вісім відсотків від загальної кількості. Передбачається, що до кінця століття в республіці буде проживати вже тридцять п'ять відсотків людей пенсійного віку.

Усі ці тенденції, кажуть вчені, призведуть неминуче до того, що нинішня система пенсійного забезпечення впаде, оскільки молодих людей стане значно менше, а, отже, на них багаторазово зросте фінансове навантаження.  

Втім, є і більш обнадійливі новини: для екологічної системи Землі скорочення народонаселення - навпаки, цілком втішний факт.

Хай там як, додають демографічні експерти, процес скорочення народжуваності, по суті своїй, є некерованим для людства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ