Підтримати нас

На теплі кредити виділили 400 млн грн

Автор статті
23 листопада 2018 16:08
712
Поширити:

Фінансування програми можуть збільшити.

У держбюджеті-2019, який Верховна Рада ухвалила сьогодні рано-вранці, передає ТСН.

"Цим рішенням підтримано продовження затребуваної суспільством програми допомоги при утепленні житла. Як відомо, завдяки цій програмі за 4 роки понад 500 тис. родин (це майже вся Житомирська область): впровадили необхідні енергоефективні заходи; заощаджують у середньому 20-50% та навіть більше на оплаті рахунків за комунальні послуги; створили комфорт і затишок у своїх оселях", - зазначають у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України.

За весь час дії програми в економіку країни було інвестовано близько 7 млрд грн. Обсяг відшкодування з держбюджету склав більше 2,3 млрд грн.

"У разі стрімко зростаючого попиту населення та ОСББ на "теплі кредити" буде ініційовано звернення до уряду та парламенту щодо необхідності збільшення обсягу фінансування програми", - заявили в Держенергоефективності.

Нагадаємо, 2018 року "теплих кредитів" уже не буде. Банки припинили їхню видачу, адже передбачені державною програмою кошти в розмірі 400 млн грн закінчились. Фінансування "теплих кредитів" уряд запустив у квітні у державних банках. Відшкодування можна було отримати за придбання негазових котлів, утеплення індивідуального житла та багатоповерхівок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ