Підтримати нас

На суд з приводу нападу на Катерину Гандзюк не з'явився адвокат підозрюваного (фото)

Автор статті
06 серпня 2018 07:18
623
Поширити:

Сьогодні, 6 серпня, мало відбутися судове засідання, на якому мали визначити міру запобіжного заходу підозрюваному в нападі на Катерину Гандзюк. Але адвокат затриманого не з’явився до суду.

Суддя повідомив, що не знає причин відсутності адвоката і вирішив призначити нового захисника.

Ось що повідомила у фейсбуці журналістка Ольга Худетська:

"...підозрюваного затримала поліція у п’ятницю, одразу після заяви Луценка про передачу слідства СБУ.

І як свідчать мої джерела, справу в СБУ на даний момент не передали, вона досі у поліції.

Це не дуже нормально з огляду на те, що в нападах на активістів уже навіть Генпрокурор бачить системний план, а постраждалі від нападів системно вказують на поліцію. Або, принаймні, висловлюють недовіру їй щодо розслідування.

Але розслідує ці напади досі саме поліція.

Для того, щоб лишати слідство у поліції, потрібно бути залізно впевненим у тому, що до нападів ця структура непричетна. Але це можна зробити, лише об'єктивно розслідувавши напади. Але розслідує їх поліція. І це трохи замкнуте коло. "Поліція до цих нападів непричетна", - повідомляє поліція.

Це дуже простий спосіб показати щирий намір об'єктивно розслідувати справу Каті та інших постраждалих від нападів - передати її тій силовій структурі, якій довіряють потерпілі, тобто СБУ, і не лишати її у структури, якій постраждалі не довіряють.

Зрештою, якщо поліція не при ділах, слідство СБУ лише доведе це, і всі будуть у виграші."

 

Нагадаємо, радницю мера, виконуючу справами виконкому та активістку Катерину Гандзюк зранку, 31 липня, облили кислотою біля під'їзду її будинку. Жінка отримала опіки 40% тіла.

Спершу поліція кваліфікувала справу як "хуліганство", але після втручання Генерального прокурора України Юрія Луценка та хвилі обурення по всій Україні перекваліфікували у "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

На фото - підозрюваний в нападі, Новіков Микола Миколайович. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці юрист Масі Найем.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ