Підтримати нас

На Погоджувальній раді озвучили шокуючу зарплату керівників державного підприємства

Vgoru
Автор статті
26 січня 2016 09:21
708
Поширити:
Голова Правління "ПАТ УкрГазВидобування" Олег Прохоренко отримує майже мільйон гривень заробітної плати у місяць.

Про це на Погоджувальній раді повідомив голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко і оприлюднив відповідні документи, повідомляє прес-служба депутатської групи.

Критикуючи нинішню провальну політику уряду, парламентарій оголосив інформацію, що 30 грудня минулого року очільнику УГВ Олегу Прохоренку встановлено оклад у розмірі 398 тисяч гривень. Крім цього, згідно з колективним договором, йому нараховується щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з секретними документами 15%. "Разом виходить 955 320 гривень/місяць", — заявив Москаленко.

Крім того, на підставі галузевої угоди, і ґрунтуючись на розмірі власного окладу, Прохоренко встановив, що директори філій УГВ отримують 65% від його нового окладу.

Така ситуація стала можлива у зв'язку з тим, що 5 грудня 2015 року Постановою КМУ підприємства паливно-енергетичного комплексу були передані у підпорядкування Міністерства економіки, яке, через свою бездіяльність, фактично дозволило правлінню НАК "Нафтогаз України" одноосібно керувати всім паливно-енергетичним комплексом.

Для порівняння політик нагадав, що у президента України посадовий оклад в 2016 році — 11 тисяч гривень, у прем’єр-міністра – 8 тисяч гривень, у міністрів – 7,5 тисячі гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ