Підтримати нас

На озеленення Новокаховської ОТГ виділено 100 тисяч гривень

Автор статті
11 березня 2020 15:00
688
Поширити:

Надходить пора проведення весняних заходів з озеленення населених пунктів Новокаховської ОТГ, що на Херсонщині. 

Про свої найближчі плани з редакцією Online НК поділився начальник екологічної інспекції Новокаховського виконачого комітету Олександр Лимар. 

В рамках організації на території об’єднаної територіальної громади всеукраїнського проекту «Озеленення України 2020» передбачається наступне:

За рахунок визначених міським бюджетом 100 тисяч гривень коштів міського природоохоронного фонду планується придбати 1000 одиниць саджанців дерев і кущів декоративних порід. Разом із 500 саджанців, вирощених власними силами комунального підприємства «Екосервіс», планується висадити на території міста у березні-квітні поточного року 1500 одиниць молодих дерев і кущів.

Висаджування насаджень буде наступним:
– 100 саджанців дерев і кущів передбачається висадити на території парку Слави (53 кущі і 47 дерев);
– 50 одиниць дерев декоративної вишні висадимо на міському газоні по вул. Горького від пр. Дніпровський до вул. Героїв України;
– 70 саджанців дерев ясеню, клену, кельрейтерії плануємо висадити на міському газоні по вул. Новоселівська від пр. Дніпровський до вул. Дружби.

В парковій частині міста:
– 20 дерев висадимо в районі пляжу на місці збудованого дренажу;
– близько 570 од. дерев та кущів (головним чином кущів вздовж вимощених плиткою тротуарів) планується висадити в парку на відрізку від Палацу Культури до Літнього кінотеатру та пам’ятнику Шевченку.

Всього в місцях загального користування, догляд за якими буде здійснювати КП «Екосервіс» планується висадити 800 од молодих насаджень. ( 550 кущів і 250 дерев)

Решта, близько 700 насаджень, будуть передані для озеленення власних та прилеглих територій :
– В старостинські округи для озеленення населених пунктів – 200 од;
– Для озеленення прибудинкових територій ОСББ, ЖСК, комунальних підприємств – 300 од;
– В бюджетні заклади міста для озеленення власних та прилеглих територій – 200од.

“Вже на сьогоднішній день надійшли запити від старостатів бюджетних організацій, комунальних підприємств та ОСББ більше ніж на півтори тисячі саджанців. Хочу наголосити, що саджанці будуть передаватись для висаджування з послідуючою відповідальністю за їх доглядом, поливом та проведенням інших заходів”, – зазначив Олександр Лимар.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ