Підтримати нас

На модернізацію професійної освіти витратять 50 млн

Автор статті
10 грудня 2018 15:45
677
Поширити:

У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн на модернізацію професійної освіти. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, перебуваючи у Львові.

За її словами, заплановані у бюджеті кошти, будуть витрачені на створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці.

«Зараз ми проводимо моніторинг затребуваних на ринку праці професій. Вже зрозуміло, що у переліку напрямів відбудуться зміни, зокрема, надзвичайно затребуваною за попередніми даними є професія монтажника з утеплення будівель. Ми сподіваємось, що вдасться за ці гроші створити ще 25 НПЦ, але це також залежатиме від того переліку професій, який ми отримаємо після моніторингу», – пояснила Гриневич.

Також вона додала, що у 2016 та 2017 роках держава щороку виділяла по 50 млн на створення модернізованих навчально-практичних центрів за найбільш гостродефіцитними на ринку праці професіями. Зокрема, протягом двох років було створено 50 НПЦ за професіями: швачка, монтажник сантехнічного обладнання, тракторист.

«Цього, 2018 року, держава збільшила інвестиції в модернізацію закладів профосвіти вдвічі, виділивши на це 100 млн грн, що дозволило створити вдвічі більше центрів – одразу 50 НПЦ протягом року. Зараз, під кінець року, ці центри виростають як гриби після дощу», – розповіла Гриневич.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ