Підтримати нас

На Херсонщині проведуть державний фінансовий аудит місцевих бюджетів

Автор статті
15 серпня 2019 02:05
736
Поширити:

Для покращання фінансового стану та поліпшення ефективності управління коштами на території Херсонської області проведуть державний фінансовий аудит місцевих бюджетів. 

Саме з цієї нагоди сьогодні, 14 серпня, в обласній державній адміністрації відбувся «круглий стіл» під керівництвом голови ОДА Юрія Гусєва за участі голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів влади та місцевого самоврядування.

Голова ОДА зазначив:

«Питання проведення аудиту вкрай важливе як для покращення ефективності використання місцевих бюджетів, так і для виявлення можливих помилок у попередні бюджетні періоди».

Лідія Гаврилова наголосила, що сьогодні, в умовах децентралізації, по всій території держави вже створено 941 об`єднану територіальну громаду і 31 з них – на Херсонщині. Це свідчить про готовність людей взяти у власні руки всі повноваження щодо розвитку громад і їх жителів.

«Державна аудиторська служба прибула для структурування використання коштів закладами соціально-економічної сфери і комунальними підприємствами регіону. Податки – одне з основних джерел надходження коштів до бюджетів різних рівній, тож вкрай важливо контролювати процес їх наповнення».

Так, на Херсонщину завітала потужна команда аудиторів, які приїхали з різних областей та управлінь Херсонської, Миколаївської областей, Західної України та м. Києва.

Під час «круглого столу» були обговорені питання особливостей казначейського обслуговування місцевих бюджетів, резервів їх наповнення, розглянули типові порушення земельного законодавства та шляхи їх усунення, особливості проведення державного фінансового аудиту та практики найпоширеніших ймовірних ризиків, удосконалення системи управління бюджетними ресурсами на місцевому рівні тощо.

Голова облдержадміністрації додав:

«Повністю підтримую роботу аудиторської ревізійної комісії на Херсонщині і звертаю увагу, що кожне порушення буде помічене і зафіксоване, тому для проведення якісної перевірки закликаю органи виконавчої влади області до співпраці».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ