Підтримати нас

На Херсонщині посилять роботу Covid-патрулів

Автор статті
25 травня 2020 10:00
792
Поширити:

На важливості посилення роботи Covid-патрулів через послаблення карантину наголосив на селекторній нараді заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

За його словами, наразі у Херсонській області створено 269 Covid-патрулів, якими було проведено 3859 рейдів. Поліцією спільно з органами місцевого самоврядування складено 554 адмінпротоколи за порушення норм карантину. Крім цього, 635 актів складено органами місцевої влади.

Голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зазначив, що посилення роботи Covid-патрулів - це необхідність, яка допоможе уникнути спалахів коронавірусу на Херсонщині.

«Сьогоднішні послаблення – це ефективна робота медичного штабу, нашої обласної комісії ТЕБ та НС. Ми не можемо допустити, аби ці послаблення призвели до нових спалахів Covid-19 у Херсонській області”, - наголосив Юрій Гусєв.

Нагадаємо, що 22 травня обласною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято низку рішень, які стосуються пом'якшення карантину на Херсонщині. Так, згідно з протоколом комісії №33, дозволено:

- пасажирські перевезення на міжміських внутрішньообласних, приміських та міських автобусних маршрутах загального користування. Але за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння;

- проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів;

- проведення релігійних заходів, але не більше 1 людини на 10 кв.м;

- відновлення роботи готелів, але без експлуатації ресторанів.

Також відсьогодні відновили роботу 73 дитячих садочка у Херсоні та 10 садочків у Чаплинській ОТГ.

По іншим районам планується відкриття закладів дошкільної освіти з 1 червня. Наразі місцеві органи самоврядування проводять роботу по дотриманню протиепідемічних норм, вивчають потребу серед батьківської громадськості щодо кількості дітей по відвідуванню дитячих садочків та організовують завезення продуктів харчування.

Херсонська обласна державна адміністрація

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ