Підтримати нас

На херсонському кладовищі затримано руйнівника могил

Автор статті
14 вересня 2021 10:00
864
Поширити:

Ще зовсім недавно в Херсоні діяли буквально десятки пунктів приймання металу. Правовий статус цих "точок" був не цілком очевидний, а, якщо вже говорити відверто, то основна їх частина працювала нелегально. І така ситуація ще з дев'яностих років минулого століття була нормальною для всієї України.

Втім, через якийсь час таких об'єктів стало істотно менше. Але в останні роки ці пункти стали знову відкриватися.

Само по собі функціонування пунктів приймання металу - це явний маркер погіршення економічного становища громадян. Адже не від хорошого життя люди вирушають на пошуки різних металевих елементів, які можна здати у вигляді брухту й отримати скромний виторг.

Нерідко для цього доводиться переступати не тільки через закон, а й через норми суспільної моралі.

Так, днями на головному чинному міському кладовищі Херсона в селищі Зимівник (колишнє селище Геологів) поліція затримала чергового "металіста", який заради видобутку декількох десятків металевих прутів опустився до того, що почав руйнувати  могили.

Сигнал про правопорушення надійшов до поліції пізно ввечері. Повідомив про випадок вандалізму небайдужий громадянин, який побачив, що на кладовищі якийсь чоловік спотворює могили.

На місце виїхав екіпаж патрульної поліції, який забезпечив охорону об'єкта і, своєю чергою, викликав слідчо-оперативну групу.

У підсумку "металіст"-вандал був затриманий. Ним виявився 33-річний житель Комишан, який зізнався, що руйнував могили, щоб добути і здати в пункт прийому  брухту металеві прути.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 “Наруга над могилою, іншим місцем поховання” Кримінального кодексу України.  Покарання за цей вчинок передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ