Підтримати нас

На Херсонщині вводяться обмеження для роботи журналістів

Vgoru
Автор статті
21 березня 2023 07:26
569
Поширити:

Військові заборонили працювати журналістам на частині деокупованої Херсонщини. 

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”. 

Встановлено з 20 березня 2023 року три зони, за які відповідає оперативно-стратегічне угруповання "Одеса": червона, жовта та зелена. 

У "червоній зоні" робота акредитованих представників ЗМІ заборонена. До цієї зони входить смуга прибережних територіальних громад (подробиці, щодо цих населених пунктів, треба уточнювати в пресцентрі) та окремі зони в межах територіальних громад населених пунктів Посад-Покровське, Правдине, Давидів Брід, Мала Олександрівка, Високопілля, а також смуга населених пунктів по обидва боки вздовж річки Інгулець.

У "жовтій зоні" дозволяється робота акредитованих журналістів, лише у супроводі офіцера зі зв’язків із громадськістю або іншої, визначеної командиром посадової особи. До неї входить Херсон (окрім південної частини).

У "зеленій зоні" дозволено працювати акредитованим журналістам без супроводу офіцера зі зв’язків із громадськістю, або іншої визначеної командиром посадової особи. У Херсонській області до неї входять території та населені пункти, які не внесені до червоної та жовтої зон.

Також, за словами військових, у випадку виявлення порушників, буде вжито заходів, щодо позбавлення цих журналістів акредитації. Представникам ЗМІ, що мешкають у населених пунктах жовтої та червоної зони, необхідно зв’язатися з об’єднаним координаційним пресцентром сил оборони півдня України для координації діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ