Підтримати нас

На Херсонщині врятували дельфіна

Автор статті
15 червня 2021 09:46
1,488
Поширити:

До берега Дніпро-Бузького лиману шторм прибив дельфіна. За кілометр від Олександрівки Білозерського району побачили дельфіна, який майже не рухався.

Про те, як відбувався порятунок морського ссавця, на своїй сторінці у Фейсбук розповів один з активістів Oleg Marchuk.

“Коли я підійшов до дельфіна, то виявилося, що хлопці з ним у воді вже понад годину. Дельфін майже не рухався,  сил йому вистачало тільки триматися на плаву і дихати. Його прибило на мілину, хвилі не давали йому відпливти влиб та знесилили. Ми почали його підтримувати, а пізніше підоспіла допомога.”

Активісти нашвидкуруч зробили підтримку з покривал і ременів та чекали на катер водної поліції. За пів години “підтримки” дельфін почав рухатися, відкрив очі, і навіть спробував пливти.

Через годину прибув катер поліції, ссавця повантажили та перевезли в бік Очакова і випустили в море.

А днями раніше, 12 червня, інший користувач соцмережі Фейсбук Alex Zakletsky(Олександр Заклецький) опублікував на своїй сторінці допис про порятунок дельфінятка Азовки.

Він зі своїми знайомими відпочивали на Кінбурнській косі і знайшли дельфіня, яке намагалося викинутися на берег. Як пише користувач Олександр Заклецький, він проконсультувався з українським зоологом, фахівцем з сучасних і викопних морських ссавців Павлом Гольдіним. Після спілкування зі спеціалістом він зі знайомими перенесли дельфінятко на морський бік коси та випустили його. Дельфіня пішло в море.

Фото Олега Марчука та Олександра Заклецького

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ