Підтримати нас

На Херсонщині виявили банду шахраїв, які ошукували громадян одразу в чотирьох регіонах

Автор статті
21 травня 2021 13:00
895
Поширити:

Шахрайство в наші дні приймає все більш різноманітні форми та стає все більш поширеним. Ми вже анітрохи не дивуємося "електронним" аферистам, які змушують людей знімати та переказувати тисячі гривень із банківської картки або маскуються під "продавців" на інтернет-сайтах продажів. Але цілком у ходу і "традиційні" способи ошукування людей.

Так, як повідомляють у відділі комунікацій поліції Херсонщини, днями в обласному центрі затримали угруповання, яке промишляло так званим "обміном" старих купюр на нові. Жертвами аферистів ставали здебільшого люди похилого віку Саме після обману 92-річного херсонця поліції вдалося вийти на слід злочинців і затримати їх.

У літньої людини шахраї виманили майже всі заощадження - 30 тисяч гривень. Натомість їй вручили конверт з "фантиками" - паперовими обрізками.

Затримання проводила поліція Кропивницького, яка давно вистежувала зловмисників. Гроші, відібрані у херсонця, вилучили.

Як встановили правоохоронні органи, у складі групи були дві жінки та водій автомобіля ВАЗ-21099, усі - мешканці Дніпра. Жінки представлялися людям працівницями соціальних служб. За період своєї діяльності угруповання встигло "наслідити" одразу в чотирьох областях: Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській і Черкаській.

Херсонські слідчі вручили їм підозри у скоєнні злочину. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ