Підтримати нас

На Херсонщині продовжують розвивати зелену енергетику. Сонячні та вітрові станції

Автор статті
09 червня 2021 12:00
1,444
Поширити:

На Херсонщині нині діють 7 вітрових та 47 сонячних електростанцій.

За словами заступника директора департаменту розвитку територій Херсонської ОДА Івана Чорного, активним майданчиком для впровадження зеленої енергетики Херсонська область стала у 2010 році. А розпочиналося все з реалізації кількох проєктів сонячної та вітроенергетики.

"Херсонщина  має для цього великий потенціал. У нас узбережжя морів, де багато вітру. Досліджували, що через узбережжя саме Херсонщини проходять певні види вітрів і вони позитивно впливають на вітрову енергетику. Також ми на Півдні, а це багато сонця, а це відповідні умови для сонячних батарей. Окрім цього область має ще й геотермальний потенціал", - розповів Іван Чорний у прямому ефірі “Українського радіо Херсон”.

На підтвердження своїх слів Іван Чорний навів такий приклад: нині у Присиваській територіальній громаді триває будівництво вітрової електростанції - найбільшої в Україні. На площі 68 гектарів планують встановити 64 вітряки висотою 120 метрів і з потужністю 250 МВт, загальна вартість проєкту 450 млн євро.

"Побудувати планують до кінця цього року. Вся станція розташована на узбережжі Сиваша. Практично всі землі непридатні для сільського господарства, більшу частину території використовують для випасу тварин.

А голова Присиваської сільської ради Сергій Кліщевський  нове будівництво коментує так: “ На сьогодні це ефективне використання землі й збільшення надходжень до нашої громади. І найголовніше - близько 200 осіб з нашої територіальної громади отримали робочі місця, працюють на будівництві станції, особливо це важливо зараз під час пандемії коронавірусу, коли у людей не було заробітку".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ