Підтримати нас

На Херсонщині поліція затримала гвалтівника 12-річної дівчинки

Автор статті
13 вересня 2021 09:02
1,017
Поширити:

До 15 років тюремного ув'язнення. Саме таке покарання може визначити суд щодо 51-річного жителя одного з сіл Білозерського району, який зґвалтував 12-річну дівчинку - онуку власної співмешканки.

Пізно вночі 10 вересня в поліцію зателефонувала жінка, повідомивши, що десь шість годин тому її 12-річна дочка добровільно сіла в автомобіль "ВАЗ-2101" синього кольору, який відвіз її в невідомому напрямку. Як розповіла заявниця, візуально машина дуже схожа на автомобіль, який належить співмешканцю її матері.

На телефонні дзвінки ані ця людина, ані дитина не відповідали, тому стурбована мати вирішила вдатися до допомоги правоохоронців.

У відділі комунікації поліції Херсонщини інформують: на пошуки неповнолітньої було піднято весь особовий склад територіального підрозділу поліції Білозерки. Поліцейські "прочісували" і сам районний центр, і навколишні населені пункти. У пошуках підозрілої синьої "копійки" довелося провести всю ніч.

Нарешті на околиці одного з сіл вже рано вранці 11 вересня співробітники поліції виявили схожий автомобіль. Його почали переслідувати, але водій вирішив втекти від гонитви, петляючи польовими дорогами. Потім він зупинився неподалік від однієї з водойм, вибіг з машини і сховався в очереті.

У салоні автомобіля поліція виявила зниклу дівчинку. Вона розповіла, що напередодні співмешканець її бабусі вивіз її за село, де зґвалтував.

Незабаром, попри спробу сховатися в заростях поблизу води, зловмисник все-таки був затриманий. Після цього він швидко зізнався у скоєному.

За результатами судово-медичної експертизи слідчі встановили, що чоловік дійсно вступав у статеві відносини з малолітньою. Також встановлено, що 51-річний чоловік раніше вже притягувався до відповідальності за аналогічні вчинки.

Отже, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу України "Зґвалтування", проводиться комплекс першочергових невідкладних слідчих дій. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ