Підтримати нас

На Херсонщині окупанти нищать зелену енергетику

Vgoru
Автор статті
25 травня 2022 10:30
1,490
Поширити:

В окупованій Херсонщині російські військові  руйнують зелену енергетику регіону, що перед війною почала стрімко розвиватися, повідомляє Голос України.

 

Окупанти пошкодили сонячні та вітрові електростанції. А ті, що лишилися неушкодженими,  довелося зупинили.  Серед них  підприємство «Сивашенергопром». Його найбільша в області вітрова електростанція на березі Сиваша має  63 гігантських вітряки  потужністю 250 мегаватів.

Один з очільників «Сивашенергопрому» Андрій Немчина повідомив: на початку боїв  загарбники  влучили снарядом в одну з турбін. Також вони пошкодили  трансформаторну підстанцію, а одного з охоронців поранили. Тож станцію, в яку інвестували кошти Європейський банк реконструкції та розвитку, а також приватні іноземні інвестори, вимушено зупинили, а працівників   евакуювали.  .

Зупинили і вітрову електростанцію «Віндкрафт –Чаплинка», яка входить до складу вітропарку «Віндкрафт – Україна» на 140 мегаватів. У створення цього вітропарку вклали близько 60 мільйонів євро.

На Херсонщині поруйновані й десятки сонячних електростанцій. Загарбники побили панелі або ж розікрали їх. Тож відновлення підприємств зеленої енергетики після війни вимагатиме значних фінансових вливань.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ