Підтримати нас

На час війни в Україні змінено алгоритм отримання водійських посвідчень

Vgoru
22 травня 2022 09:59
1,173
Поширити:

Протягом дії воєнного стану до процедури отримання водійських посвідчень застосовуватимуть принцип екстериторіальності. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Це, зокрема, означає, що жителі окупованих територій, які склали теоретичну частину іспиту, а потім виїхали, можуть скласти практичну частину в будь-якому центрі МВС на підконтрольній Україні території. 

«Кабмін підтримав нашу ініціативу. Громадяни, які переїхали в інше місто, отримали можливість скласти практичний іспит у будь-якому центрі МВС, а не лише там, де вони складали теорію», - говорить керівник Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко. 

Принцип екстериторіальності застосовується і до свідоцтв про реєстрацію авто при виїзді за кордон, зазначають у Головному сервісному центрі МВС:

“Це дуже важлива послуга, особливо для міжнародних перевізників. На час їхнього виїзду за кордон, їхні документи зберігались у Сервісному центрі. Раніше потрібно було звернутися лише в той сервісний центр, де цей документ був залишений. Наразі дуже багато таких документів залишилося на окупованих територіях. Тому власник автомобіля наразі має можливість прийти до будь-якого сервісного центру і повернути свій документ”, - йдеться у повідомленні відомства.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів