Підтримати нас

Мінрегіон розробив проекти сучасних сільських шкіл

Автор статті
25 серпня 2019 13:25
801
Поширити:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило декілька варіантів типових планувальних рішень сучасних шкіл та дитсадків у сільській місцевості.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, за час впровадження Нового освітнього простору міністерство чимало разів стикалось з різними проблемами під час реконструкції або будівництва дитсадків та шкіл на місцях.

«Тому Мінрегіон для регіонів розробив 7 варіантів типових планувальних рішень сучасних сільських шкіл та дитсадків за принципами Нового освітнього простору та новими будівельними нормами (ДБН). Це окремий посібник з інформацією щодо проектування таких закладів, опис об’ємно-планувальних рішень та відповідні план-схеми. Фактично це технічне завдання на проектування. Тобто таким чином можна скоротити терміни проектування та підвищити якість проектних рішень», – зазначив Парцхаладзе.

Отже, було розроблено по 2 варіанти дитячих садків – на 40 та 60 дітей, 2 варіанти навчально-виховного комплексу (НВК) – на 175 та 200 дітей і 1 варіант середньої школи І-ІІ ступеня – на 270 дітей.

«Ще раз наголошую все відповідно до 4 принципів НОП: енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір, безбар’єрність і інклюзія та згідно з новими ДБН «Заклади освіти» та «Заклади дошкільної освіти». Найближчим часом надішлемо цей посібник в регіони для користування і створення нової належної інфраструктури в селах та розмістимо на сайті Мінрегіону», – додав Лев Парцхаладзе.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ