Підтримати нас

Мінкульт пропонує скасувати перенесення вихідних днів через свята

Автор статті
21 вересня 2021 13:30
655
Поширити:

В останні роки в Україні однією з найбільш дискусійних тем стала тема перенесення вихідних днів через свята.

Суперечки про це ведуться вже безпосередньо у дворах і квартирах, що говорить про гостроту проблеми. Але і в уряді звернули увагу на тему перенесення вихідних.

Так, у Міністерстві культури пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами, а Міжнародний день боротьби за права жінок і День праці відзначати як міжнародні дні.

При цьому для розгляду депутатами Верховної Ради вже підготовлений законопроєкт під назвою "Про свята, пам'ятні дати і скорботні дні", розроблений Українським інститутом національної пам'яті.

Документом пропонується визначити такі категорії: державне свято, день жалоби, міжнародний день, пам'ятна дата, професійне свято, скорботний день, традиційне свято.

Серед іншого, законопроєктом пропонується передбачити, що якщо державне свято, яке є неробочим днем, збігається з вихідним, то вихідний день не переноситься.

Водночас, перенесення вихідного дня пропонується залишити щодо деяких традиційних свят, а саме: Різдва Христового за юліанським календарем, Пасхи за юліанським календарем, Дня Святої Трійці за юліанським календарем, Різдва Христового за григоріанським календарем і Нового року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ