Підтримати нас

Росія готує документи про передачу Сенцова Україні

Vgoru
Автор статті
10 квітня 2016 06:05
596
Поширити:

Мін’юст Росії доручив тюремній службі підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні чотирьох засуджених, зокрема режисера Олега Сенцова, для подальшого відбування покарання на Батьківщині.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на “РИА Новости”.

Водночас у Мін’юсті наголосили, що остаточне рішення має бути ухвалено федеральними судами Росії.

Згідно з повідомленням, 7 квітня в Мін’юст надійшов запит від України щодо передачі Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова та Юрія Солошенка для подальшого відбування покарання в Україні.

“На підставі звернень української сторони, які надійшли 10 березня 2016 року, Мін’юст Росії листами від 25 березня скерував у Федеральну службу виконання покарань доручення підготувати необхідні документи для вирішення питання передачі зазначених засуджених, а також перевірити наявність або відсутність підстав, що перешкоджають цій передачі. Про це того ж дня скерували повідомлення в Мін’юст України”, – заявили в прес-службі.

Як відомо, 7 квітня Мін’юст України повідомив, що звернувся до Росії з проханням видати Сенцова та інших, але відповіді поки немає.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера  Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Кольченка російський суд також визнав винним в участі у терористичному угрупованні, співучасті в терористичному акті і засудив до 10 років ув’язнення у виправній колонії суворого режиму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ