Підтримати нас

Міністр культури: Артисти, які їздять в Росію, шкодять державі. Щодо них потрібен спецрежим

Автор статті
05 жовтня 2019 11:49
771
Поширити:

Гастролі артистів з України в Росії є неприпустимим явищем.

Про це сказав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю BBC, передає сайт "Gazeta.ua".

"Я вважаю, що якщо ми їдемо гастролювати туди, значить, погоджуємося з тим, що чинить Росія щодо нашої країни. Для мене це є схвалення цієї діяльності. Тому я негативно до цього ставлюся. Але в законодавчій площині це ніяк не врегульовано", - сказав Бородянський.

"З одного боку, наші хлопці гинуть кожен день, ми намагаємося розвести війська, ідуть мирні переговори, а з іншого боку наші артисти…

Ми ніби живемо у двох країнах, які просто не перетинаються. Я не знаю, як можна їздити гастролювати в Росію, коли з нею у нас війна, у мене це не вкладається у голові.

...Це питання треба врегулювати і визначити відношення держави до такої діяльності. Держава повинна визначити, що гастролі в Росії є діями, які завдають шкоди державі.

В який спосіб має реагувати держава? Ми ж не можемо фізично заборонити людині поїхати, це незаконно. Але мають бути розставлені акценти.

Якщо ви їдете з приватною метою в Росію, як вам можна це заборонити? Виїзних віз у нас нема, ми демократична країна на відміну від них.

Але чітко визначити правила, сказати, що якщо ви так робите, то для вас настає спеціальний режим регулювання. Я думаю, ось так. Якщо ви вирішили гастролювати, для вас настає певний спеціальний режим", - сказав міністр.

Нагадаємо, Володимир Бородянський очолив Міністерство культури, молоді та спорту 19 серпня.

Раніше президент Володимир Зеленський призначив його своїм радником із гуманітарних питань.

Очолював правління телеканалу "СТБ".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ