Підтримати нас

Метеорологи прогнозують українцям аномальну зиму

Автор статті
15 листопада 2021 09:20
1,133
Поширити:

В останні роки українців важко здивувати змінами в погоді та кліматі. Зокрема, зими стають з кожним роком все теплішими, а тривалість тепліших часів року постійно збільшується.

Зважаючи на все, всі ці зміни продовжаться і в зиму 2021-2022 років.

Як повідомили агентству УНІАН синоптики, майбутня зима буде теплішою за попередні.

Так, завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віри Балабух розповіла, що середня температура за сезон буде на 1-1,5 градусів вищою за торішні  значення.

Але, за її словами, аномальне тепло слід чекати не більше, ніж у 60% зимового періоду. В інші 40% очікуються нормові температурні показники, а інколи можливі навіть рекордні зниження температури. 

За словами експертки, найбільш аномально теплим буде січень. Середня місячна температура очікується на 2-3 градуси вище норми, що відповідає початку зими. Така температура може протриматися всю зиму з короткочасними похолоданнями.

Також Віра Балабух додала, що опади цієї зими, найімовірніше, будуть у межах норми. Не очікується затяжних снігопадів або довгих періодів без снігу. Однак більш точно спрогнозувати рівень опадів не можна, адже такий прогноз можна зробити тільки за 5 днів до певної дати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ