Підтримати нас

Меджліс просить президента оголосити Рік утвердження державної мови

Автор статті
05 березня 2018 18:23
599
Поширити:

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про підтримку ініціативи оголошення 2018-го Роком утвердження державної мови. Про це написав у листі, який відправив президенту Петру Порошенку.

"Зміцнення позицій державної мови не тільки не заперечує захисту та розвитку мов корінних народів і національних меншин України, але й сприяє завершенню формування української політичної нації. Її складовою частиною є кримськотатарський народ – корінний народ України", - йдеться у листі.

Представництво кримських татар висловило підтримку видатним діячам науки і культури та 178 народним депутатам. Вони раніше обґрунтували потребу Року утвердження державної мови і звернулися до Петра Порошенка.

 

"В умовах російської агресії, державна мова відіграє також потужну мобілізаційну роль щодо відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, - продовжують автори звернення. - Проголошення 2018-го Роком утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства, продемонструє партнерам і союзникам України в усьому світі нашу твердість та впевненість у власних ідеалах, силах та єдності". Лист Меджлісу на підтримку Року утвердження державної мови

Лист Меджлісу на підтримку Року утвердження державної мови.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ