Підтримати нас

Марафон “16 днів проти насильства” у Херсоні почнеться зі створення унікального маніфесту

Автор статті
24 листопада 2021 17:13
1,087
Поширити:

У Херсоні “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства” розпочнеться зі створення унікального маніфесту. Акція відбуватиметься на майданчику Громадського простору, вул. Суворова, 29 (біля будівлі Корабельної районної у місті Херсоні ради) з 12:00 до 17:00.

Містянам пропонують  написати на  спеціальному встановленому банері свої меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим і заклики щодо викорінення проблеми домашнього насильства. 

Перші 35 учасників отримають символічні подарунки від Фонду ООН в галузі народонаселення (UNFPA) в Україні. Також, UNFPA нагородить трьох авторів найкращих  меседжів пакунком із брендованою продукцією кампанії.

Також під час заходу містяни отримають інформацію про діяльність громадських організацій, що надають соціальні послуги у сфері протидії домашньому насильству та проводять іншу адвокаційну діяльність в місті Херсоні, й необхідні контакти.

У рамках кампанії “16 днів проти насилля” вже заплановано наступні акції:

25 листопада

12:00 - 17:00 - Створення унікального маніфесту проти домашнього насильства»  в рамках проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».  Де: вул. Суворова, 29, Громадський простір.

15:30 - 17:00 - Відкритий круглий стіл «Херсон – місто, вільне від насильства». Де: вул. Суворова, 29, адміністративна будівля Корабельної районної у місті Херсоні ради.

26 листопада

Вулична акція «Що ми знаємо про насильство?». Де: вул. Суворова.

29 листопада

10:00 - Відкриття інсталяції-виставки «Річ у тім…». Де: ТРЦ «Фабрика».

1 грудня 

10:00 - 16:00 - Акція пам’яті померлих від ВІЧ, проведення тестування швидкими тестами (лабораторія на базі автобусу «Богдан»). Інформаційно-просвітницькі заходи на тему: «ВІЛ – стосується кожного» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Де: вхід до Шевченківського парку з боку проспекту Ушакова.

Довідково. Міжнародна кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня. Різноманітні акції та заходи мають привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Цьогорічний рух ювілейний - адже розпочали кампанію активістки першого Інституту глобального лідерства жінок у 1991 році.

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Адже:  

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ