Підтримати нас

Лякала, лаяла та морила голодом. Поліція відібрала дівчинку в неадекватної мами

Автор статті
19 листопада 2020 15:00
808
Поширити:

У Херсоні працівники ювенальної превенції та служби в справах дітей вилучили з сім’ї дівчинку віком три з половиною роки у вкрай занедбаному стані.

Як повідомляє відділ комунікації Нацполіції Херсонщини, мати дитини під час перевірки поводилася неадекватно,  нецензурно лаялася та кидалася на держслужбовців. Зважаючи на стан жінки та загрозу здоров’ю і життю дівчинки, було прийнято рішення негайно вилучити дитину з сім’ї.

Як з'ясувалося, на цю родину неодноразово надходили скарги від сусідів: мовляв, жінка не виконує обов’язки з виховання доньки та вживає алкогольні напої. Відповідні служби намагалися перевірити цю родину, але щоразу жінка не відчиняла двері та не впускала контролерів. 

Але вчора, 18 листопада, за адресою проживання цієї родини вчергове виїхали працівники ювенальної превенції, служби у справах дітей, патрульні поліцейські та мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. 

Сорокарічна жінка, як завжди, довгий час не відчиняла двері, з нею вели тривалі перемовини. Вона кричала, нецензурно лаялася, поводилася неадекватно, лякала своєю поведінкою маленьку доньку. Зважаючи на усі ці фактори, вирішили негайно силоміць вилучити дитину.

Дівчинку помістили в лікарню на обстеження. Повідомляється, що вона була у вкрай занедбаному стані, голодна, брудна та налякана. Коли їла востаннє, дитина пригадати не могла. Стосовно матері буде складено адміністративний протокол за статтею 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Після всебічного вивчення умов проживання та виховання дівчинки вирішуватиметься питання щодо доцільності подальшого перебування її в сім’ї.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ