Підтримати нас

Ляшко: Держава повністю покриває лікування від COVID-19

Автор статті
19 жовтня 2020 13:00
822
Поширити:

Корупція в українських медичних закладах - явище, на жаль, звичне. А зараз, коли у країні триває розповсюдження коронавірусної інфекції, деякі медичні установи - навіть комунальної і державної власності - подекуди вдаються до відверто кримінальних методів, вимагаючи від пацієнтів оплачувати лікування. 

Зважаючи на це, Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що треба робити, якщо в державній лікарні вимагають оплатити лікування від коронавірусу. За його словами, потрібно звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров'я України, повідомляє Радіо Свобода.

Ляшко запевняє, що співробітники Національної служби здоров'я вирішать питання. Він підкреслив, що лікування повністю оплачується державою.

"Якщо щось відбувається не так, треба телефонувати на гарячу лінію Національної служби здоров’я України (16-77) і там розповісти про свій випадок. Працівники Національної служби здоров’я України мають свої територіальні підрозділи, вони розглянуть ці випадки та вирішать питання", - наголосив Ляшко.

"Якщо хворий госпіталізований до стаціонару, у лікарні, у якій надається медична допомога хворим з коронавірусною хворобою, держава повністю покриває це лікування. Це так званий "ковідний пакет", на який Національна служба здоров’я України укладає контракт з лікарнею і переказує кошти. Ці кошти перекривають доплати лікарям - 300% до зарплати, а також покривають медикаменти і медичні засоби, які використовуються для лікування хворого з коронавірусною хворобою", – розповів головний санітарний лікар країни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ