Підтримати нас

Київська компанія «спалилася» на паливі в обхід закону

Автор статті
21 грудня 2018 14:00
997
Поширити:

Слідчі Головного управління Нацполіції в Херсонській області отримали дозвіл суду на доступ до документів товариства з обмеженою відповідальністю «Манго-Груп».

Основний вид діяльності ТОВ «Манго-Груп» - роздрібна та оптова торгівля паливом. Згідно з даними Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб, компанія зареєстрована у м. Києві. Засновником значиться мешканець села Гнідин Бориспільського району Київської області Кочмазов В’ячеслав Валерійович. Керівником, з 27.01.2016, Шевченко Андрій Сергійович.

За інформацією You control, ТОВ “Манго-Груп” у 2017 році заробило на державних тендерах 128 511 252 гривень, з початку 2018 року - 58 044 293.

У жовтні цього року слідче управління  ГУНП в Херсонській області встановило, що ТОВ «Манго Груп» підконтрольне групі осіб, які використовують ряд заправок, розташованих на території Херсонщини, для незаконної торгівлі паливно-мастильних матеріалів.

Зокрема, ТОВ «Манго Груп» має чотири зареєстровані реєстратори розрахункових операцій за наступними адресами:

- Херсонська область, м. Олешки, вул. Куліша, 8;

- Херсонська область, Олешківський район, с. Раденськ, вул. Миру, 42;

- Херсонська область, смт. Білозерка, вул. К. Маркса, 2;

- Херсонська область, смт. Каланчак, вул. Сімферопольська, 2а.

Але у цих операторів немає відповідних дозволів для робіт підвищеної небезпеки ні від управління Держпраці у Херсонській області, ні від регіональної служби з надзвичайних ситуацій. А в Державній архітектурно-будівельної інспекції немає декларацій про будівництво та введення в експлуатаціюцих АЗС (АГЗС).

Було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 272 Кримінального Кодексу України - Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (карається штрафом до 850 грн., або виправними роботами до двох років, або до трьох років обмеженням волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого).

Правоохоронці зверталися до керівництва ТОВ «Манго-Груп» з проханням надати копії дозвільних документів, на підставі яких вони побудували заправки на території області, де реалізують паливо та газ. Викликали директора товариства для допиту в якості свідка. Але керівництво проігнорувало й листа, й виклик до слідчого.

Також, ще місяць тому слідчий намагався зв’язатися з керівництвом компанії по телефону, зазначеному в реєстрі юросіб на сайті Міністерства юстиції України. Відповів невідомий чоловік на ім’я Денис, який відмовився назвати свою посаду, але пообіцяв передати директору номер телефону слідчого для зв’язку з ним. Втім, до цього часу ніхто з представників ТОВ «Манго-Груп» слідчому не подзвонив.

Отже, щоб отримати необхідні документи, правоохоронці звернулися з клопотанням до суду. Слідчий суддя клопотання задовольнив. Строк дії ухвали - до 12.01.2019 року. Ухвала оскарженню не підлягає.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ