Підтримати нас

Кримчанам презентували український чат-бот

Автор статті
10 вересня 2020 04:15
879
Поширити:

Як повідомляє пресслужба Херсонської ОДА, Представництво Президента України в Криму разом з правозахисною організацією «КримSOS» та Українською Гельсінською спілкою з прав людини презентували чат-бот CrimeaIsUAbot (t.me/CrimeaIsUaBot) у Telegram.

Він створений для громадян, які мешкають на території тимчасово окупованого Кримського півострова. З його допомогою вони зможуть отримати типові відповіді на найбільш поширені запитання.

Крім того, чат-бот дає змогу одержати миттєву консультацію цілодобово щодо оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження та смерть на окупованій території, актуальну інформацію стосовно порядку перетину КПВВ. До того ж, на чат-боті можна отримати зразки документів для заповнення та записатися в чергу на подачу документів.

CrimeaIsUAbot розмістять на сайтах профільних державних органів та громадських організацій. Перелік актуальних питань, на які можна буде отримати відповіді, ще будуть доповнювати.

У Представництві Президента України в АР Крим наголосили:  попри тимчасову відсутність доступу до території Автономної Республіки Крим та Севастополя, важливо мати зв’язок з українськими громадянами на окупованих територіях.

«Держава повинна створювати інструменти, які могли б максимально наближати адміністративні та інші послуги до кримчан. І йдеться не лише про те, що зараз можна відвідати ЦНАП просто на адміністративній межі. Ми працюємо над запровадженням онлайн-послуг», – зазначили в Представництві.

Деякі послуги та консультації щодо їхнього отримання вже зараз можна частково перевести в електронний формат.

Уже функціонує електронна черга для подання документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем. Паралельно триває робота щодо подачі в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень на тимчасово окупованих територіях. Також розробляється організація подачі документів онлайн у заклади вищої освіти для дітей з окупованих територій.

Отримати інформацію та допомогу можна, скориставшись чат-ботом CrimeaIsUAbot або на сторінці Представництва в мережі Facebook та на сайті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ