Підтримати нас

Крізь біль та піт. Збірна України “вигризла” путівку до чвертьфіналу Євро-2020

Автор статті
30 червня 2021 09:56
1,556
Поширити:

Усі 120 хвилин (і навіть більше, враховуючи, скільки часу до кожного тайму додавав арбітр) провів на полі в матчі 1/8 фіналу Чемпіонату Європи з футболу правий захисник збірної України, херсонець Олександр Караваєв. Сьогодні Олександр - один з ключових гравців національної команди, від якого багато в чому залежать тактичні побудови тренерського штабу Андрія Шевченка.

Караваєв підтвердив свій високий клас і вчора, 29 червня, коли наша збірна тріумфально здолала "тре крунур" ("три корони" - так називають шведські збірні команди в різних видах спорту) і пройшла до чвертьфіналу Євро-2020.

Вже на 27-й хвилині Олександр взяв участь в гольовій атаці: він скинув м'яч на Ярмоленка, капітан філігранно відпасував на протилежний край карного майданчика на Зінченка, який буквально вколотив м'яч у сітку воріт Ульссона.

На жаль, українська збірна не втримала перевагу до кінця першого тайму: за пару хвилин до кінця Форсберг вдарив з-за меж нашої штрафної і забив свій четвертий м'яч на цій першості.

Після перерви команди обмінялися кількома небезпечними уколами: Сидорчук пробив у штангу, а все той же Форсберг двічі перевірив на міцність каркас воріт Бущана.

У додатковий час обидва головні тренери провели масу замін. В українців на поле вийшов нападник київського "Динамо" Артем Бесєдін, якого вже через 11 хвилин кошмарним прийомом, що нагадує карате, вирубив Маркус Данієльсон. Шведа з поля видалили, а Бесєдін покинув поле, спираючись на руки медиків.

Здавалося, у настільки в'язкій грі не уникнути серії післяматчевих пенальті. Але українці були іншої думки. До того ж вони грали в більшості, а шведи під кінець надто втомилися. У самому кінці додаткового часу Олександр Зінченко робить простріл з лівого флангу, а вийшовший на заміну замість травмованого Ярмоленка, нападник "Дніпра" Артем Довбик забиває головою м'яч у сітку.

Підсумок - 2:1, і Україна вперше в історії виходить у чвертьфінал Чемпіонату Європи з футболу.

Матч ¼ фіналу відбудеться в Римі на "Стадіо Олімпіко" в суботу, 3 липня, о 22:00 за київським часом. Суперником української збірної буде Англія, яка на "Уемблі" перемогла Німеччину з рахунком 2:0.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ