Підтримати нас

Король Малайзії зрікся престолу

Автор статті
06 січня 2019 13:31
680
Поширити:

Король Малайзії Мухаммад V зрікся престолу в неділю, 6 січня.

Це перший випадок в історії країни, коли монарх залишив трон достроково - до завершення п'ятирічного терміну свого правління, повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяву королівського палацу. 

Малайзія є конституційною виборною монархією - верховного правителя тут обирають раз на п'ять років. Мухаммад V керував країною з 13 грудня 2016 року.

В офіційному повідомленні про його зречення престолу не пояснюється, з чим пов'язаний такий крок малайзійського монарха, а представники королівського палацу поки не давали офіційних коментарів, уточнює Reuters.

У заяві лише зазначається, що король висловив подяку прем'єр-міністру та уряду Малайзії, а також Раді правителів. Саме ця рада, що складається з дев'яти султанів-керівників штатів країни, раз у п'ятиріччя обирає малайзійського монарха.

Мухаммад V представляв султанат і штат Келантан. "Його величність готується повернутися в Келантан, щоб бути разом з народом Келантана заради його спокою та розвитку, а також поліпшення життя населення", - цитує заяву королівського палацу видання The Straits Times.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ