Підтримати нас

Конституційний Суд визнав декомунізацію законною

Автор статті
17 липня 2019 11:20
817
Поширити:

Конституційний Суд визнав законним Закон України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Про це повідомляє низка медіа з посиланням на пресслужбу суду, зокрема, українська служба BBC.

Деякі медіа, посилаючись на власні джерела, зауважили, що у суді рішення назвали "важливим для країни". За словами джерела "Української правди", суд вирішив, що пропаганда комуністичного режиму є спробою виправдати тоталітаризм і запереченням конституційних принципів та демократичних цінностей. Розгляд справи відбувався у закритому режимі. Утім, паралельно під стінами суду декілька десятків людей вимагали не допустити можливої відміни декомунізації.  

До суду з проханням визнати неконституційним так званий закон про декомунізацію звернулись 46 депутатів парламенту ще у 2017 році. Вони стверджували, що закон порушує низку конституційних прав українців, зокрема прав на свободу вираження поглядів, свободу асоціацій, мирних зібрань та виборчі права. Критикували закон й правозахисники, які випустили детальний аналіз документу. Наприкінці 2015 року свій негативний висновок щодо закону оприлюднила й Венеційська комісія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ