Підтримати нас

Конгрес США прийняв резолюцію щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Автор статті
07 грудня 2019 18:00
673
Поширити:

Документ визначає позицію палати представників Конгресу про врегулювання близькосхідного конфлікту.

Палата представників Конгресу США в п'ятницю, 6 грудня, прийняла резолюцію, яка підтримує рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту тільки з позиції "дві держави для двох народів", що узгоджується з попередньою політикою США.

Про це повідомляє сайт Конгресу.

Резолюцію підтримали 226 конгресменів, проти проголосувало 188.

У тексті йдеться, що "будь-яка пропозиція США на досягнення справедливого, міцного і довговічного вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту має ясно підтримувати дводержавне рішення і застерігати від кроків, які віддаляють мирне вирішення конфлікту, - включаючи односторонню анексію територій або зусилля палестинців на досягнення державності не через переговори з Ізраїлем".

"Тільки рішення про існування двох держав може забезпечити виживання Ізраїлю як єврейської демократичної держави і задовольнити законні прагнення палестинського народу мати свою, власну державу", - йдеться в резолюції.

Документ ні до чого не зобов'язує президентську адміністрацію, але офіційно висловлює думку палати представників Конгресу про роль США у врегулюванні близькосхідного конфлікту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ