Підтримати нас

Колихаєв підписав угоду з ЄБРР щодо “тролейбусного проєкту”

Автор статті
21 грудня 2020 16:39
1,391
Поширити:

Міський голова Ігор Колихаєв підписав договір гарантії із Європейським банком реконструкції та розвитку щодо реалізації Херсонського тролейбусного проєкту.

Під час онлайн процедури підписання Колихаєв уклав договір гарантії, у рамках якого Херсонська міська рада надає ЄБРР гарантії реалізації тролейбусного проєкту та повернення кредитних коштів.

Також міський голова та директор КП "Херсонелектротранс" підписали грантову угоду, в рамках якої ЄБРР надає Херсону грант 1,5 млн євро на реконструкцію контактної мережі та тягових підстанцій. Фінансування гранту здійснюється коштом Європейського Союзу.

Херсонський тролейбусний проєкт розпочато наприкінці 2018 року. У рамках проєкту, окрім 10 млн євро кредиту, місто Херсон отримає близько 2 млн євро безповоротних грантових коштів, а саме:

- Інвестиційний грант 1,5 млн на модернізацію тролейбусної інфраструктури і розширення контактної мережі, а саме реконструкцію тягових підстанцій, розширення контактної мережі у мікрорайонах Таврійський та Корабел тощо.

- Грант 460 тис. євро на оплату консультантів у рамках реалізації проєкту.

- Грант 150 тис.  євро на розробку плану сталої міської мобільності, розробку якого французька компанія «Egis» вже почала 9 липня поточного року. План сталої міської мобільності міста розглядає не лише питання організації руху транспортних засобів, його економічної та логістичної ефективності, але й концентрується на потребах жителів міста, щоб будь-яке пересування по місту стало для кожного херсонця максимально зручним та комфортним.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ