Підтримати нас

Клініку-довгобуд на Арабатці намагатимуться включити у “Велике будівництво”

Автор статті
26 лютого 2021 11:56
1,458
Поширити:

На Херсонщині недобудовану клініку відновного лікування професора Козявкіна на Арабатській Стрілці Генічеського району пропонують включити в програму «Велике будівництво» як багатофункціональний реабілітаційний центр «InterMedicalEcoCity».

Про це заявив на спеціальній сесії Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура» тимчасово виконуючий обов'язки голови Херсонської ОДА Сергій Козир.

«Це об'єкт лікувального напряму - бальнеологічний курорт, екомістечко. Це стратегічний проєкт створення багатофункціонального реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity» на Арабатській Стрілці. Проєкт розпочато, він уже має ступінь готовності близько 80%, зараз потрібно залучити інвесторів, щоб його реалізувати», - розповів Козир.

За його словами, розвиток проєкту можливий саме за його включення в програму «Велике будівництво». Зараз необхідна реструктуризація поточної заборгованості за банківським кредитом - це потребує допомоги центральних органів виконавчої влади, щоб зрушити проєкт. Наступне завдання - знайти інвесторів, адже необхідно залучити близько 11,3 мільйонів доларів.

Сергій Козир наголосив на унікальності проєкту:  надаватимуть допомогу людям із захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату, які постраждали в результаті травм. Метод Козявкіна розроблений понад 30 років тому, офіційно визнаний урядом України, відомий у світі, зазначив керівник ОДА.

Будівництво клініки професора Козявкіна на Арабатській Стрілці Херсонщини почалися ще у 2005 році.

При цьому читачі повинні розуміти, що клініки Козявкіна є приватними структурами, під які прописана національна програма. 

Про це, зокрема, пише представниця «Центру протидії корупції» Олександра Устінова, яка опублікувала калькуляцію вартості стаціонарного курсу реабілітації одного пацієнта у клініці Козявкіна за направленням МОЗ України. 

Загалом курс коштує 22 тис. 132 грн, з яких 9 тис. 860 грн припадає на медичну складову, а 12 тис. 272 грн – на перебування в стаціонарі (944 грн за добу). При цьому до медичної складової входить плата за використання інтелектуальної вартості в розмірі 29%, або 2 тис. 485 грн. Окремо на прибуток клініки відведено 14% від загальної вартості курсу.

«Варто відзначити, що пан Козявкін особисто підписував розрахунки до програми лікування дітей, відправляючи їх на лікування до своєї клініки», – вказує Устінова.

Кожна 13-денна путівка коштує 18 тис. 557 грн без ПДВ. З них 6 тис. 834 грн – медична складова, а 11 тис. 723 грн – перебування в стаціонарі з розрахунку 902 грн за добу (проживання та харчування).

Це майже вдвічі дорожче від вартості санаторних путівок, які замовляє Фонд соцстраху. Так, проживання з харчуванням у санаторії "Миргородкурорт" коштує держбюджету 497 грн за добу.

«Міжнародна клініка відновного лікування» належить Володимиру Козявкіну та його дружині Яніні Козявкіній. Також до складу засновників клініки входить ТОВ «Інститут проблем медичної реабілітації» їхніх доньок Наталії та Ольги Козявкіних.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ