Підтримати нас

Кілька українських міст хочуть повернути комуністичні назви

Автор статті
07 травня 2016 14:59
675
Поширити:

У двох населених пунктах, перейменованих Верховною Радою за законом про декомунізацію, звернулися до суду про оскарження зміни назви. Про це в ефірі «Громадського ТБ» сказав юрист Інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.

«Ми відслідковуємо ситуацію майже по всіх регіонах України, за винятком окупованого Криму і тих територій Донбасу, які перебувають під окупацією проросійських терористів, і немає якихось таких масових позовів до суду. Наразі тільки два населених пункти, які були перейменовані ВР, проанонсували, що вони звернулися до суду щодо оспорювання відповідних постанов Верховної Ради, але наскільки ми знайомилися з матеріалами справи, то перспектив великих у цих позовів немає», – сказав Рябенко.

Рябенко не повідомив назви цих населених пунктів.

Нагадаємо, у Сумах суд призупинив перейменування топонімів.

Як повідомлялося, у травні 2015 року президент Петро Порошенко підписав чотири закони про декомунізацію. Вони забороняють радянську символіку, засуджують комуністичний режим, а також відкривають доступ до архівів радянських спецслужб і визнають борцями за незалежність України УПА та інші організації. Станом на початок травня в Україні вжеперейменували 327 населених пунктів, назви яких підпадали під закон про декомунізацію. Загалом же мають перейменувати 987 населених пунктів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ