Підтримати нас

Хімічна атака в Сирії: понад 100 загиблих

Автор статті
05 квітня 2017 16:30
598
Поширити:

У підконтрольній повстанцям сирійській провінції Ідліб сталася ймовірна газова атака. Загинули щонайменше 100 людей. Ще 400 мають проблеми з органами дихання.

Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на сирійських медиків.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Великій Британії, чисельність жертв становить 72. Серед загиблих 20 дітей і 17 жінок. Кількість жертв, ймовірно, зросте: деякі люди досі вважаються зниклими, пише ВВС.

Уранці, 4 квітня, літаки скинули бомби на місто Хан-Шейхун. За словами сирійських активістів, авіаналіт здійснили сили режиму Башара Асада або російські війська.

Одразу після бомбардування люди на землі почали задихатися. Очевидці розповідали, що люди вмирали від задухи. Багато лежали без руху. В інших була блювота і йшла піна з рота.

Згодом літаки випустили ракети по місцевих лікарнях, де надавали допомогу постраждалим, стверджують активісти від опозиції.

Сирійські військові заявили, що непричетні до можливої хімічної атаки. За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів терористів, де зберігали хімічну зброю.

США, Велика Британія і Франція внесли до Ради Безпеки ООН проект резолюції із засудженням застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб. Три постійні члени Радбезу ООН поклали на режим Башара Асада відповідальність за газову атаку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ