Підтримати нас

Херсонці трощать автобуси, «набиваються» у тролейбуси, а кондуктори звільняються

Автор статті
19 березня 2020 13:15
861
Поширити:

Постраждали вже два транспортних засоби.

Про це онлайн-газеті «Вгору» розповів директор комунального автотранспортного підприємства «Херсонскомунтранссервіс» Павло Ткаченко. За його словами, вчора в Степанівці побилися пасажири, їх водій автобуса  маршруту №24 не хотів пускати до салону:

— Врешті-решт вибили скло в автобусі, — розповідає Павло Ткаченко. — А сьогодні у Комишанах чоловік бив ногами по дверях, зробив вм’ятину. Пошкодив майно, бо не розумів, що водій його взяти не може. Хоча транспорту, звичайно, стало менше, бо нам, наприклад, нема за що  купувати пальне.

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів України з 12 години дня 18 березня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями). Також уряд заборонив регулярні перевезення понад 10 пасажирів одночасно у міських трамваях, тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі («маршрутках»). За порушення — кримінальна відповідальність та штраф від 17 до 51 тисячі гривень або позбавлення волі до трьох років.

На зупинках перед посадкою пасажирів водій сам перераховує пасажирів, розповідає представник приватного перевізника ФОП «Присяжний» Вадим Хадускін. Якщо людей більше десятка — далі не їде та викликає поліцію. Але правоохоронці  не поспішають, - розводить руками Хадускін:

—  Лише три водії зголосилися сьогодні вийти та маршрут №38, який ми обслуговуємо, — ділиться перевізник. — Хоча за нормальних умов виїжджає дванадцять і більше автобусів. А свіжий приклад: сьогодні, на зупинці Залізнична, хтось зайшов-вийшов і в салоні залишилися шістнадцять людей. Добре, хоч поліція якраз «відпрацьовувала» це місце. Водій заглушив мотор та покликав правоохоронця. І навіть коли той зайшов, люди не одразу почали покидати автобус. Звичайно, всім потрібно їхати, але ж є обмеження, яких треба дотримуватися.

Ще одна велика зупинка — Центральний ринок, один із пересадних вузлів міста. Зазвичай посеред дня тут нема де проштовхнутися від автобусів та «машруток». Але не під час карантину.

Та якщо в автобусах ще можна контролювати кількість людей, то з тролейбусами взагалі біда. За словами очільниці Управління транспорту Марини Віркун, яка брала участь у моніторингу кількості пасажирів разом із поліцією та херсонським відділенням Укртрансбезпеки на тій же таки зупинці Залізничній, містяни, побачивши тролейбус, «втрачають розум»:

— Люди не розуміють взагалі, що кількість пасажирів зменшили для їхньої безпеки! — обурюється Марина Віркун. — А спробуй поясни ветерану війни, що він не має права сідати у той тролейбус. За моєю інформацією, звільнилися вже вісім кондукторів. Водіїв у приватних перевізників доводиться вмовляти не звільнятися.

Як розповіла начальниця Управління транспорту, у деяких містах по Україні обмежують безкоштовний проїзд пільговикам у громадському транспорті. Це суттєво зменшує кількість пенсіонерів, які є в групі ризику щодо смертності від коронавірусу COVIS-19. Але подібне рішення має ухвалити виконком, який разом із міською радою повинен допомогти містянам та перевізникам налагодити взаємодію щодо роботи громадського транспорту в Херсоні.

Нагадаємо, на херсонському автовокзалі медики перевіряють всіх пасажирів міжнародних автобусів (фото, відео).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ