Підтримати нас

Херсонці проти скорочень на «UA: ХЕРСОН»

Автор статті
25 лютого 2020 13:57
969
Поширити:

У вівторок, 25 лютого, працівники «UA: Херсон», журналісти та небайдужі херсонці прийшли до будівлі ТРК «Скіфія» на всеукраїнську акцію протесту «Інформаційна година» проти скорочення  мовлення та штату працівників у регіональних філіях Суспільного.

Приводом для побоювань стала нова Концепція регіонального мовлення на 2020-2021 роки, згідно з якою філії НСТУ вироблятимуть одну годину телевізійного контенту та півтори години – на радіо, а не 3 години 10 хвилин, як зараз.

«У Херсоні працює гарне суспільне телебачення і радіомовлення. Вони подають цікаву, збалансовану інформацію, висвітлюють актуальні теми і це повинно залишитися. Ранкове шоу дивляться багато херсонців, і скоротити його – це недопустимо. Я прийшов підтримати тих, хто виступає проти скорочення, бо якщо Суспільне закриють, у нас залишаться лише приватні телеканали, а так не має бути», - поділився херсонець Дементій Бєлий.

На акцію зібралося близько 30 осіб

Як розповіла менеджерка «UA: Херсон» Оксана Шило, у штаті працюють понад 90 осіб.

«Я не можу точно відповісти на питання про скорочення, бо ми лише філія, все вирішує центральна дирекція, ми нічого про це не знаємо. Але, на даний момент, немає жодного рішення про скорочення», - додала пані Оксана.

Продюсер «UA: Херсон» Рустам Авдєєв та менеджерка «UA: Херсон» Оксана Шило

Про можливість скорочення регіонального контенту розповів новий продюсер «UA: Херсон» Рустам Авдєєв:

«Про скорочення мовлення не йдеться, навпаки, планується його збільшення до більш, як 4 годин. За новою Концепцією, в рамках трансформації, залишаються випуски новин, програма «Тема дня»,  працюватиме єдине всеукраїнське ранкове шоу, де будуть включення з кожної філії. Історії Херсонщини можна буде почути не тільки у Херсоні, а й в інших регіонах. Також регіональний контент виготовлятиметься на аутсорсі (передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям). Всі, хто має досвід і ідеї  для створення нових програм, можуть взяти участь у конкурсному відборі проєктів»

Працівники компанії кажуть, що поки відкритих розмов про скорочення не було, але лише частина працівників вже підписали угоди на продовження роботи в штаті.

 «З понад 90 штатних працівників, лише 46 осіб підписали заяву на перехід у новий штат, іншим, як і мені, цього не запропонували, тому можна зробити висновок, що нас просто скоротять. На радіо з 12 осіб, працюватиме лише 3. Закривається ранкове шоу, зараз ми робимо 3 години 10 хвилин ефіру, з них 2 – «Ранок» і це найрейтинговіша програма каналу. Реформа повинна не руйнувати, а розвивати суспільних мовників. Ми вийшли на цю акцію  показати, що нам не байдуже наше майбутнє, що суспільне мовлення важливе і має працювати», – поділився режисер на UA: Херсон Антон Коломієць.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ