Підтримати нас

Херсонці чекають на Мандрівний Docudays UA

Автор статті
19 листопада 2018 17:20
1,145
Поширити:

Вже 21 листопада на Херсонщині стартує XV Мандрівний міжнародний фестиваль  документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це 19 листопада повідомили на прес-конференції, присвяченій відкриттю  фестивалю у Кризовому медіацентрі.

Цього року фільми буду присвячені групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Головна тема цьогорічного фестивалю присвячена суспільним викликам, що пов'язані із рівністю й тому слоган фестивалю – «Рівні рівності». Про це розповіли регіональні координатори Олена Старюк – керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров'я» та Оксана Глєбушкіна – виконавча директорка ГО «Громадський центр Нова генерація».

Організатори розповіли, що фестиваль на Херсонщині розширює свою географію і цього року покази відбудуться покази по всій Херсонській області. Відео з прес-конференції можна подивитись за посиланням.

Найближчі покази відбудуться у Новотроїцьку – 21 листопада та у Каланчаку - 26 листопада. Відкриті покази в Херсоні пройдуть у Мультиплексі починаючи з 10 грудня у День прав людини. Крім відкритих показів документальних фільмів плануються тематичні покази в бібліотеках, школах, в установах виконання покарань для працівників та засуджених. Разом із демонстрацією фільмів будуть проведені семінари щодо подолання булінгу (цькування) дітей, а також тренінги з прав людини для патрульних поліцейських.

Як завжди, після кожного показу на глядачі зможуть обговорити фільм разом з експертами та правозахисниками, режисерами стрічок і діячами культури.

Під час презентації в Кризовому медіа центрі також відбувся показ документального фільму «Моя щаслива непроста родина». Після перегляду виникла палка дискусія та теми рівності та свободи, а також сімейних цінностей. Стрічка розповідає про трьох молодих дівчат різного віку. Між ними є дещо спільне: незвичайна побудова родини. Звісно, з родичами пригод ніколи не бракує... Дівчата знайомлять свої родини і вперше діляться своїми почуттями та захопленням перед батьками.

Слідкуйте за анонсами на у газеті «Вгору» та на сторінці фестивалю у Фейсбук. Також детальний розклад можна переглянути на travelling.docudays.ua за посиланням.

P.S. Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ