Підтримати нас

Херсонській художниці влаштували виставку її картин

Автор статті
30 грудня 2019 03:00
643
Поширити:

Херсонська художниця Олена Рибальченко відзначила 91-ий День народження відкриттям виставки у бібліотеці імені Лесі Українки.

У доробку Олени Рибальченко понад 1000 картин. Вони знаходяться у шести музеях України та приватних колекціях. На цю виставку привезли 21-ну роботу, - говорить бібліотекарка Тетяна Машенкова:

"Наша бібліотека з радістю відгукнулася зробити саме в день народження відкриття її виставки. Ми бачимо, багато людей захоплюються саме наївним мистецтвом. І тому ми дуже горді, що маємо можливість у день народження привітати майстриню і познайомити гостей міста, наших відвідувачів з її прекрасними картинами".

Вітали Олену Рибальченко представники творчої спільноти Херсона, громадських організацій, колеги - художники. Найприємніший подарунок, - говорить жінка, - пензлі, фарби та полотно для живопису, передані поціновувачами її мистецтва з різних міст України. Оскільки матеріали для малювання картин дорогі, Олена Рибальченко малює на дощечках та інших предметах, які вдається знайти.

Під час презентації виставки художниця зачитала вірші із власної збірки, видала її вона за кошти стипендії, отриманої від управління культури, а примірники подарувала районним бібліотекам.

Серед її робіт є такі, які вона ніколи не продає, а тільки дарує – це картини на біблейську тематику, - розповідає авторка виставки. На картині можна побачити Каїна та Авеля у гуцульському вбранні. Одну таку роботу Олена Рибальченко подарувала бібліотеці Лесі Українки. Сюжетами картин, за словами художниці, часто стають українські народні пісні.

Організаторка виставки Олена Афанасьєва пригадує, як познайомилася з художницею. Її роботи жінка називає унікальними:

"Ми почали робити свої перші закордонні виставки. Для того потрібно було проходити на митниці експертизу. Що можна вивозити. Ти отримуєш такі спеціальні папери. Маєш потім повернути культурні цінності в Україну. Я оформлюю ці папери і бачу в шафі стоять на таких фанерках абсолютно геніальні роботи. Там натюрморти. Виноград, яблука. Але воно геніально абсолютно. Я питаю – що це? І мені каже Наталя, яка тоді працювала в цій експертизі – це у нас є така бабуся, Олена Рибальченко. Вона збирає різні дошки, фанерки зі сміття, і на цьому вона малює. І ми це продаємо, щоб якось її підтримати. Я купила все, і так я дізналася, що у нас є така фантастична художниця".

Роботи Олени Рибальченко демонструватимуться у бібліотеці протягом двох тижнів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ