Підтримати нас

Херсонські дівчата йдуть у снайпери

Автор статті
03 травня 2016 02:00
730
Поширити:

З 5 травня по 30 червня у Херсоні пройде весняний призов до Збройних сил України.

Про те, чого чекати призовникам, розповів військовий комісар Херсонського об’єднаного міського військового комісаріату Олександр Зіньковський.

– Збройні сили зараз стали найбільшими роботодавцями в нашій країні. У війську є маса вакансій для чоловіків і жінок, – розповів комісар.

За планом, весною з обласного центру на навчання мають відправити 120 призовників. Осінній план наше місто виконало повністю.

Вам прийшла повістка, ви з’явились до військомату, пройшли медогляд. Що далі? Далі вас відправлять на навчання. Нікого у зону АТО посилати не будуть. Після завершення навчання хлопців направлять до військових частин.

Проте придатних до служби хлопців стає все менше. Стан здоров’я  у юнаків – дуже поганий. Найбільші проблеми із серцем та опорно-руховою системою.

Ще одна велика проблема – масова неявка призовників. Зараз тисячу чоловік розшукують та мають доставити до військомату. І це лише дані за березень-квітень цього року.

Чекають Збройні сили і бажаючих служити за контрактом. Туди приймають і жінок. Уже зараз 20% усіх армійських контрактників – представниці прекрасної статі. Найчастіше вони йдуть у зв’язківці, розвідники та снайпери.

Тим, хто бажає служити за контрактом, обіцяють великі зарплати – від 7000 гривень. Плюс повний соціальний пакет та безкоштовне навчання в університетах. Проте нещодавно в Інтернеті з’явилася інформація, що держава не виконує своєї обіцянки. І контрактникам заплатили лише 30% від обіцяної суми. Мовляв, решта коштів пішла на передову.

– Дійсно, контрактникам виплатили лише 30% зарплати. Проте вже цього тижня вони отримають решту коштів. Це перший подібний інцидент за багато років. І з чим він пов'язаний – не можу сказати. – прокоментував Олександр Зіньковський

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ