Підтримати нас

Херсонська поліція врятувала хворого 7-річного хлопчика

Автор статті
18 березня 2020 12:00
597
Поширити:

Про те, що в одному з сіл Скадовського району в покинутому сараї оселилися жінка з маленьким хлопчиком, в поліцію повідомили небайдужі громадяни.

Люди розповіли, що раніше не бачили цю родину в селі, хлопчик ходив дворами і просив поїсти, виглядав вкрай занедбаним.

На місце виїхав працівник ювенальної превенції Скадовського відділення поліції, про подію повідомили службу у справах дітей. Жінка з сином мешкали у жахливих умовах: в сараї не було вікон і дверей, замість ліжка на землі лежав старий матрац, не було продуктів харчування, одягу та найнеобхіднішого для життя. Їжу жінка готувала на кострі.

На час приїзду поліцейських мати знаходилася у нетверезому стані. У хлопчика були явні ознаки застуди, тож інспектор одразу відвіз його до медзакладу і дитину госпіталізували.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, родина перебувала на обліку, але на шлях виправлення жінка не стала і продовжує зловживати алкоголем. Під час бесіди з нею стало відомо, що раніше вона нібито винаймала квартиру, але господарка вигнала її через пияцтво. Грошей на оренду нового житла у жінки не було, тож вона з сином оселилася в сараї.

"У відношенні матері ми склали протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зважаючи на стан здоров’я хлопчика, на неспроможність та небажання жінки виправляти ситуацію, буде вирішуватися питання про позбавлення її батьківських прав", - зазначив Ярослав Шанько.

Відділ комунікацій Херсонської поліції

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ