Підтримати нас

Херсонщина долучилася до всеукраїнського партнерства у сфері туризму

Автор статті
12 січня 2020 12:00
622
Поширити:

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга та президент регіональної туристичної організації "Туризм Херсона" Павло Білецький підписали меморандум про співпрацю та партнерство.

Це відбулося у четвер, 9 січня, під час зустрічі представників туристичної сфери у Херсоні.

Про це повідомляє Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА.

Документ визначає основні вектори взаємодії в галузі туризму: маркетинг територій, впровадження міжнародних стандартів якості, розвиток людських ресурсів, освіта й професійна підготовка кадрів тощо.

«З моменту створення організації практика підписання угод про партнерство набула системного характеру. За такими меморандумами ми співпрацюємо з регіонами України задля створення якісного туристичного продукту», – конкретизував Іван Ліптуга.

У свою чергу Юрій Гусєв поділився оптимістичним настроєм щодо залучення туристів саме на Херсонщину.

«Минулого року, за інформацією операторів стільникового зв’язку, нашу неймовірну область відвідало близько 4 мільйонів туристів. Це майже на чверть більше від показника 2018-го. Сума туристичного збору ще підраховується, – поінформував голова ОДА. – Ці цифри дуже обнадійливі. І важливо зберегти таку динаміку завдяки новим маршрутам, можливостям і промоціям, які будуть представлені нами на вітчизняних і зарубіжних туристичних виставках».

Варто також зазначити, що регіональна організація «Туризм Херсона» однією з перших долучилася до реалізації заходів прийнятої Урядом Стратегії розвитку туризму і курортів. Її керівник Павло Білецький висловив упевненість, що об’єднання зусиль обласної влади та громадськості піде на користь розвиткові туризму на Херсонщині. За його словами, за умови координації діяльності кінцеві результати будуть більш результативними.

Наостанок представники туристичного бізнесу отримали змогу обмінятися власним досвідом та пропозиціями щодо розвитку сфери.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ