Підтримати нас

Хабар у дві каструлі. Як у Скадовську зібрались судити комісара за каструлі

Автор статті
24 лютого 2020 07:00
768
Поширити:

Зовсім недавно, річницю свого перебування у Скадовську відзначали морські піхотинці які рік як базуються у Скадовську.

На урочистостях які проходили у міському Будинку культури були присутні військові, волонтери, люди які завжди підтримували військових, намагались та намагаються як найкраще організовувати побут людей які обрали своєю роботою захист України та нас з вами.

Побут то ще не вирішена проблема, розказали мені волонтери які постійно опікуються військовими. Столи, стільці, плити, посуд… багато з цього було просто передано військовим як допомога у налаштуванні побуту від волонтерів. Хтось давав те що вже мав, хтось купував, а хтось замовляв через інтернет. Ті хто від душі переймається армією, ті знають і ціну взуття, і одягу, і навіть зброї. На жаль, армія потребує допомоги і сьогодні. І сьогодні волонтери та небайдужі люди підтримують армію не за гроші і не з власною користю. Мають можливість допомогти, допомагають.

Та і самим військовим іноді приходилось звертатись до місцевих підприємців за допомогою. Свого часу місцеві підприємці взяли на себе ремонт військової техніки, забезпечення її запчастинами та навіть переобладнання тієї техніки до умов війни. Бо що казати, країна як і армія була не готова до війни. Допомогу в організації харчування взяла на себе міська рада та кілька скадовських ресторанів. Поповозили тоді каструлі, казани та казаночки. А ще були баня, прання…

Поки військові відзначали свій День народження, волонтери говорили про потреби вже «своєї» частини. Як допомогти, що треба для облаштування побуту, для життя одним словом.

А тут один поважний чоловік каже: «Хлопці, дивіться своєю допомогою не підставте когось, а то буде і вам і їм»! Ми в шоці, в чому справа?

Влітку 2018 року Скадовський військовий комісаріат проводив підготовку до проведення зборів з підрозділами територіальної оборони. Забезпечення проведення зборів було покладено на місцеві органи самоврядування та військові комісаріати. В умовах відсутності належного фінансування  широко застосовувалась допомога волонтерів, керівників організацій та підприємств.

Військовий комісаріат звертався по допомогу до всіх, до кого можливо. Відгукнулись як завжди і волонтери, і підприємці, і ті хто вирішив скористатися  ситуацією для провокацій та досягнення власних, прихованих цілей. Так вирішили «состряпать халтурку» і оформити хабаря військовому комісарові у вигляді двох термосів для доставки гарячої їжі до тих, хто знаходиться у полі.

Як вам хабар? Солідний?

Керівництво Херсонського обласного військового комісаріату провело службове розслідування по цьому факту,  оголосило попередження про неповну службову відповідність за порушення порядку прийняття волонтерської допомоги. Але Службою безпеки України було порушено ще й кримінальну справу з обвинуваченням в отриманні хабара.

Чи може то така процедура, чи може то такі бачки цінні, чи може часу не жалко на такі справи. Хтозна.

На даний час слідство закінчене і матеріали передано до Скадовського районного суду. І хоча в матеріалах слідства не доведено умисел на отримання особистої вигоди, суд буде розглядати справу.

Допомагайте обережно!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ