Підтримати нас

“Керівником” Херсонської поліції призначено колаборанта та ексочільника МВС Черкащини

Vgoru
Автор статті
21 травня 2022 07:16
1,465
Поширити:

Днями окупаційна влада представила нового “очільника” поліції Херсона. Ним став Володимир Ліпандін, який до лютого 2014 року керував управлінням МВС України в Черкаській області, повідомляє Асоціація реінтеграції Криму. 

Ще до того, як приступити до своїх “обов'язків,” Ліпандін повідомив “підлеглим”, що на них чекає перевірка на поліграфі, щодо наявних “зв'язків з Україною”.

Наразі відомо, що під час Революції Гідності ексочільник поліції Черкащини був організатором нападів “тітушок” та побиття місцевих активістів. Тоді ж він отримав звання генерал-майора через підробку службових документів.

У лютому 2014 року був звільнений з МВС та до цього часу жив у окупованому Криму, де організував власну приватну охоронну контору «Дракар».

“Видавництво «Антикор» у 2021 році поширило докази про зв’язок втікача Володимира Ліпандина із київським кланом Володимира та Констянтина Сімонових, які, згідно з інформацією журналістів, володіють низкою комерційних фірм й активно ввозять в Україну товар з-за кордону, надають іншим бізнесменам послуги зі «сприяння митному очищенню товарів», хизуючись нібито «широкими власними зв’язками» у системах МВС та СБУ”, - йдеться у повідомленні. 

На думку Асоціації реінтеграції Криму, такі зв’язки можуть свідчити про злочинні наміри окупантів налагодити переміщення товарів, наркотиків та зброї з Криму до Херсона, а також “на підконтрольну територію України, із формуванням відповідних корупційно-диверсійних мереж”.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ