Підтримати нас

Кандидатуру херсонця подали на звання Народний артист України

Автор статті
18 травня 2017 13:02
596
Поширити:

Фонд громади Херсона “Захист” подав кандидатуру Олександра Чарльзовича Гоноболіна на присвоєння йому звання Народний артист України.

Гоноболін Олександр Чарльзович розпочав свою трудову діяльність у 1975 році артистом оркестра оперної студії Київської державної консерваторії ім. П.І.Чайковського.

У 1977 р.завоював 1 місце на Українському конкурсі скрипалів у м.Києві.

З 1980 року Олександр Гоноболін працював солістом вищої категорії Херсонської обласної філармонії з правом сольного концерту у двох відділеннях.За цей час виявив себе талановитим, обдарованим виконавцем. Із сольними концертами виступав у залах України та багатьох країн Європи.

З 1986 по 1992 рр. працював головним диригентом Камерного оркестру «Капріччіо» Миколаївської обласної філармонії.

У 1989 р.був удостоєний звання «Заслужений артист УРСР».

З 1992 року Олександр Гоноболін як композитор співпрацює з Херсонським обласним театром ляльок, Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М.Куліша, Київським молодим театром, Миколаївським театром ляльок та театрами Угорщини. Олександр Чарльзович написав музику до 40 вистав, багато з яких знаходяться в репертуарі театрів і сьогодні. Вистави «Русалонька», «Цирк Шардам», «Героїчні пригоди Котигорошка» неодноразово визначались на міжнародних та всеукраїнських фестивалях театрів ляльок.

У 2013 р. став Дипломантом міжнародного конкурсу композиторів у Санкт-Петербурзі, а у 2015 р.- Лауреатом престижного міжнародного конкурсу композиторів у Німеччині та був відзначений заохочувальною премією на конкурсі композиторів у Нью-Йорку (США).

У 2016 р. став Лауреатом конкурсу композиторів в Південній Кароліні (США), а у 2017 р. – Лауреатом Всеукраїнського конкурсу композиторів “Срібний вік”.

Олександр Чарльзович – член Національної Спілки композиторів України. Він створив понад 200 творів, багато з яких увійшли до репертуарів виконавців в Україні та інших країн. Видавництвами «Музична Україна» та «LCEditions» видано його твори. Музичною асоціацією Франції його твори «Ларго», «Танго», «Танок» рекомендовано до виконання на іспитах в музичних закладах країни. Він є автором численних збірок для скрипалів та віолончелістів дитячих музичних шкіл, які користуються великою популярністю не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Високий виконавський рівень, професійна зрілість, активна творча позиція Гоноболіна є запорукою розширення творчих можливостей. Він плідно працює на ниві встановлення міжнародних контактів, та вже зробив значний внесок у розвиток та пропаганду української національної культури.

Олександр Гоноболін – 

Почесний громадянин міста Херсон

Відомий благодійник та член правління Благодійної організації «Фонд громади міста Херсон “Захист”.

Завдяки своїй наполегливості, високому професіоналізму, майстерності, творчому підходу до справи Олександр Гоноболін заслужено знаходиться серед лідерів музичного і культурного життя України.

Для підтримки кандидатури 

Олександра Гоноболіна

 на здобуття звання Народного артиста України необхідно подати листа-рекомендацію до Херсонської обласної державної адміністрації та/або Управління культури Херсонської ОДА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ