Підтримати нас

Ілон Маск заборонив співробітникам SpaceX використовувати Zoom

Автор статті
09 квітня 2020 14:30
704
Поширити:

Користуватися цим сервісом відеоконференцій не можна також працівникам NASA. Причина — значні проблеми з конфіденційністю та безпекою.

Про це повідомляє Digital Security School 380.

Серед проблем, які нещодавно були виявлені у цьому сервісі:

  • Додаток надає рекламним сервісам для таргетування реклами всю інформацію, зокрема адреси, імена, місце роботи користувачів, а також із яких девайсів вони користуються Zoom.
  • Zoom також надсилає дані до Facebook, не зазначивши цього у своїй політиці конфіденційності.
  • Будь-хто може доєднатися до відеодзвінка у Zoom, якщо має ID розмови. Через це почастішали випадки зумбомбінгу, коли тролі зривають відеоконференції, транслюючи шокуючий контент.
  • У Zoom немає наскрізного шифрування, хоча реклама сервісу стверджувала протилежне.
  • Організатори дзвінків можуть бачити, відкрито чи закрито вікно програми у інших учасників. Вони також можуть читати “приватні” текстові повідомлення, які учасники відеоконференції надсилають одне одному.

Zoom пообіцяв не впроваджувати нових функцій, аж поки не виправить усі проблеми з конфіденційністю та безпекою. Проте чи варто продовжувати користуватися сервісом?

За словами дослідників безпеки додатку, "тим, хто користується Zoom, щоб підтримувати зв’язок з друзями, проводити соціальні заходи або організовувати курси чи лекції, які вони інакше проводили б у публічних місцях, не варто переживати через викриті недоліки": bit.ly/3bVFGZT

"Для робочих відеодзвінків, де приватність і безпека є важливими, ми пропонуємо використовувати інші сервіси:

  • Signal — безпечний месенджер, у якому можна проводити відеодзвінки тет-а-тет. Про його переваги можна прочитати тут: bit.ly/why-signa
  • FaceTime — зручний додаток для користувачів Apple, що має наскрізне шифрування та дозволяє провести відеоконференцію з максимум 32 учасниками.
  • WhatsApp — дуже популярний месенджер із наскрізним шифруванням відеодзвінків.
  • Jitsi — сервіс для відеоконференцій, що не здійснює наскрізне шифрування, проте має відкритий код" - йдеться у повідомленні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ