Підтримати нас

Художник, який виїхав з окупованого Херсона, продає у Рівному картини на підтримку ЗСУ

Vgoru
Автор статті
31 травня 2022 16:09
826
Поширити:

Художник та письменник Анатолій Кичинський, рятуючись від війни та окупації, переїхав з Херсона до Рівного. З собою зміг взяти лише свої картини, які тепер виставив на продаж, пише Суспільне. Під час творчої зустрічі він пояснив, що таким чином хоче підтримати захисників та захисниць, передавши вторговані гроші на ЗСУ.

Анатолій Кичинський показує власні картини, які він забрав з собою.

"Я скільки днів вже тут... Повністю ще відійти не можу. Тому що бути в тій атмосфері, коли ти відчуваєш страшний психологічний тиск, коли твоїх знайомих десь хапають, у підвалах допитують... Потім змушують їх на російському телебачені, російською мовою говорити: "Ой, як добре, що Росія порядок тут наведе", – каже Анатолій Кичинський.

Чоловік місяць намагався вибратися із Херсона. Вдалося це зробити лиш у середині травня. У Рівному художник вирішив частину картин продати, а гроші передати на потреби ЗСУ.

"Я вирішив привезти сюди, сподівався на те, що будуть такі творчі зустрічі. На жаль, книжки я свої не привіз, лише одну книгу, щоб з неї щось прочитати. Везти книги – вони важкі, перевозити в такій ситуації – це не так просто. А це таке, легеньке, замотав та й привіз", – каже художник.

Кілька віршів із єдиної книги, яку вдалося забрати з собою, Анатолій Кичинський продекламував:

"Степ шелестить мов лавровий вінок, Толя Кичинський, поет і художник, любить вітчизну і гарних жінок. Рвуться і фарби, і слово на волю. Щастя всміхається з віддалеки"

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ