Підтримати нас

Греція починає жити без міжнародної фіндопомоги

Автор статті
21 серпня 2018 13:15
613
Поширити:

Греція офіційно завершила участь у кредитній програмі міжнародних кредиторів, повідомляє агентство Anadolu.

Минулі вісім років прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас назвав «одіссеєю, під час якої греки пережили величезні труднощі».

«Греція відновлює право визначати свою долю і майбутнє. Як нормальна європейська країна. Без будь-якого іноземного примусу. Без нових жертв з боку нашого народу», - сказав Ціпрас, виступаючи на острові Ітака.

За його словами, Греція за минулі роки втратила 25 відсотків національних багатств.

«Три грека з 10 стали безробітними, а серед молоді - шість з 10. Прийняті заходи жорсткої економії на 65 мільярдів євро. Ми не забудемо через кого і з якої причини виникла фінансова криза, і Греція була змушена звернутися до допомоги кредиторів. Ми почнемо новий період, не забуваючи помилок, допущених у минулому», - сказав Ціпрас.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав важливим кроком як для Греції, так і для Європи завершення участі Афін у кредитних програмах.

«Європейські партнери продемонстрували солідарність, а грецький народ відповів на всі труднощі з характерною рішучістю та сміливістю», - підкреслив Юнкер.

Єврокомісар з економічних і фінансових питань П'єр Московісі зазначив, що завершення участі Греції у кредитній програмі знаменує собою новий початок для грецького народу після особливо складних восьми років.

За вісім років Греція отримала кредити на 289 мільярдів євро, що стало рекордною сумою, виділеною МВФ і Євросоюзом.

Держборг Греції перевищує 315 мільярдів євро.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ