Підтримати нас

Херсонським музейникам вдалося впізнати ще 3 картини, які викрали окупанти

Vgoru
Автор статті
08 грудня 2022 08:07
796
Поширити:

На світлині з Центрального музею Тавриди (Крим), куди перевозили вкрадені окупантами твори мистецтва з Херсонщини, вдалось ідентифікувати ще три картини з Херсонського художнього музею.

Про це йдеться на сторінці музею у Facebook. 

Музейникам вдалося упізнати: 

«Біля тихої пристані», Іларіон Прянішніков. Полотно, олія.

Іларіон Прянішніков (1840-1894) працював у «малому жанрі» й був одним із засновників Товариства пересувних художніх виставок. Спостережливий художник у своїх творах поєднував сатиру і драму з побутописанням, додаючи зображенню жвавість і точність психологічних характеристик.

«Ліс біля озера», Олександр Русаков. 1950-51. Папір, темпера.

Олександр Русаков (1898-1952) у ранній період перебував під впливом французької школи живопису, створив безліч модерністських полотен. У пізній період творчості, до якого й належить викрадена робота, звернувся до темпери, досягнувши виняткової ясності та точності образотворчої мови.

Сценографія до вистави «Останні» О. М. Горького. Віктор Балаш. Дерево, тканина, метал, мішана техніка.

Народний художник України Віктор Балаш (1932-2007) довгі роки був головним художником Херсонського обласного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Майстер за своє довге творче життя оформив понад 200 вистав, залишивши в кожній частину своєї душі й таланту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ