Підтримати нас

Херсонський морський порт уже в концесії

Автор статті
24 грудня 2021 14:00
908
Поширити:

Учора, 23 грудня, Міністерство  інфраструктури, ДП Адміністрація морських портів України, ТОВ Рісоїл-Херсон та ТОВ Херсонський порт підписали  акти, передавши підприємство в концесію на 30 років. Про це  повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Компанія, що стала концесіонером, збирається модернізувати  підприємство. А загальна сума інвестицій у порт має скласти 320 млн грн.

«Херсонський порт буде модернізований, що значно підвищить його ефективність. Йдеться про щонайменше 216 млн грн інвестицій в порт у найближчі 3,5 роки та щонайменше 18 млн грн для інфраструктури Херсона. Зокрема, у планах - співфінансування капремонту доріг на шляху до порту і нового майданчика для вантажівок поза межами міста. Капітальні інвестиції допоможуть реалізувати потенціал для розвитку перевезень внутрішніми водними шляхами, адже порт розташований у дельті Дніпра. Одна з умов концесійного договору - збільшення до 80% частки вантажів, що прямують до порту внутрішнім водним та залізничним транспортом», - розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Серед інших умов договору важливими видаються зобов’язання упродовж 10 років не звільняти працівників порту,  а також ретельно дотримуватися заходів з охорони навколишнього середовища. Останній пункт особливо необхідний для збереження екології Дніпра. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ